O klubu

Oldtimer klub „Stari kotači“ osnovan je 1995. godine u Strmcu Samoborskom od nekolicine ljubitelja i vlasnika starodobnih vozila pod prvobitnim nazivom „Stari kotači 4×4“. Članstvo kluba tijekom godina naraslo je s početnih desetak članova i nekoliko vozila na sadašnjih 90-tak članova s preko stotinu vozila. Klub danas okuplja sve zaljubljenike u „klasike“ – starodobna vozila, od onih koji posjeduju vlastita vozila pa sve do onih koji ih još ne posjeduju, ali se njima žele baviti, stoga u klubu prikupljaju određena znanja i savjete. Osim članova koji se isključivo prepuštaju užitku vožnje u svojim “klasicima”, dio članova se uz to bavi i restauracijom i održavanjem oldtimera.

Svake godine u mjesecu svibnju klub organizira susret oldtimera koji nosi naziv „HRVATSKI CLASSIC MARATHON“. Tim susretom klub promovira vrijednosti očuvanja tradicije u domeni tehničke kulture, kao i promoviranje turističkih, kulturnih i gastronomskih ljepota Svete Nedelje i Zagrebačke županije. Osim toga, susret ima i sportsku notu – rezultati natjecateljskog dijela susreta boduju se za Prvenstvo Hrvatske u klasi auto rally za povijesna vozila. U tom natjecateljskom dijelu klub osvaja izvrsne rezultate. Već nekoliko godina zaredom, „Stari kotači“ su klupski prvaci s mnogo osvojenih prvih mjesta u pojedinačnim kategorijama na razini Prvenstva Hrvatske, a i visokim plasmanima na drugim susretima mogu se pohvaliti brojni članovi kluba.

2007.godine na inicijativu gdje. Weber, u Društvenom domu u Strmcu organiziran je prvi OLDTIMER SAJAM, jedan od prvih takvih događanja u Hrvatskoj. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter te svake godine u mjesecu travnju privlači mnoštvo zaljubljenika u starodobna vozila. Sajmom se svake godine i simbolično obilježava početak oldtimerske sezone. Dok se mlađi posjetitelji prvenstveno educiraju, osobito zadovoljstvo dožive stariji posjetitelji kojima izloženi eksponati prizovu sjećanje na svoju mladost.

Članovi kluba sudjeluju na oldtimerskim susretima diljem cijele Hrvatske, ali i u susjednoj Sloveniji, Italiji i Austriji, gdje poseban naglasak stavljaju na predstavljanje svog kluba i sredine iz koje dolaze. Također, članovi kluba svojim vozilima uveličavaju i podupiru mnogobrojne manifestacije kulturnog i drugog karaktera.

Sastanci i druženja članova kluba, kao i upisi novih članova, održavaju se svakog utorka od 20:00 do 22.00 sata u klupskim prostorijama na adresi: Vladimira Nazora 13, Strmec Samoborski.